Vorig jaar juni stuurde een vriendin van me een screenshot met een oproep van uitgeverij Royal Jongbloed. Het ging om een fotowedstrijd voor een fotobijbel.
Ze gingen een nieuwe uitgave uitbrengen van Het Boek, en bij deze uitgaven wilde ze de tekst van de bijbel dichter bij de mensen van deze tijd brengen.

Ik ging er helemaal van uit dat de foto’s opgestuurd moesten zijn voor 30 september, dus ik had 2 weken ervoor in mijn agenda gezet: foto’s doorsturen.
Ik was daar die zondag mee bezig, toen ik opeens zag dat het voor 15 september opgestuurd moest zijn, terwijl het nu de 17e was. Ik dacht: o nee, ben ik hier zolang mee bezig geweest en nu ben ik te laat!
Dus ging ik gauw de foto’s doormailen en hoopte ik dat ik alsnog mee mocht doen.
Donderdags had ik nog niks gehoord, daarom belde ik de uitgever en die zei: je foto’s zitten erbij, dus je doet gewoon mee met de wedstrijd.

Toen begon het lange wachten, want in januari zou ik pas bericht krijgen of er foto’s van mij in de bijbel staan.

Op 30 januari 2018 kwam ik thuis en keek ik in de brievenbus en zag ik een envelop liggen van uitgeverij Royal Jongbloed.
Ik dacht: zou dat over de wedstrijd gaan van de fotobijbel? Ik nam de envelop rustig mee naar binnen, maakte hem open en zag dat er in de onderwerpregel stond: fotowedstrijd Het Boek en uitnodiging. 

Ik dacht: wauw ik zit erbij! En ja hoor, ik sta sowieso met een foto in de bijbel! Met welke wist ik nog niet.

Op donderdag 26 april was het zover.
We werden hartelijk ontvangen in de uitgeverij met een kopje thee en een gebakje. We kregen een rondleiding door drukkerij waar we het hele proces van het boek drukken te zien kregen. Daarna kregen we een presentatie over hoe deze tot stand gekomen is, waarom de ene foto er wel in staat en de andere niet. Er zijn zoveel mooie foto’s langs gekomen.
Na afloop kregen we de bijbel uitgereikt. Toen kwam het spannende moment, welke foto zal er in staan?

Er stonden gewoon 2 foto’s van mij erin…….